Der er altid en god gave at hente

Romdrink

Når du skal til selskab eller fødselsdag og gerne vil give en gave, har du altid en sikker udvej. En god flaske spiritus er en sikker vinder i langt de fleste danske tilfælde. Det er selvfølgelig klædeligt, hvis du bringer en buket blomster med til dine værter. Men en flaske spiritus holder længere, giver en større sanseoplevelse, og du kan endda selv være med til at få glæden af den. Derudover er det en god gave, hvis du finder en flaske af en vis kvalitet.

Hvorfor er snaps en god gave?

En god dansk snaps er den ultimative flaskegave. Den kan du give til både dine forældre, bedsteforældre og venner. Hvem kan ikke lide en lækker snaps til silden? Og hvem har ikke altid en flaske snaps stående til en festlig lejlighed eller en julefrokost? Hvis du kommer anstigende med en flaske snaps – naturligvis pænt pakket ind, mind you – så kan ingen blive skuffet. Det er en sikker vinder, hvis ellers du har fundet en snaps af ordentlig kvalitet.

Det kan også være, at du skal prøve med en rom? Her kan du finde en masse lækre drinks med rom, som måske kan inspirere til en ide.

De her skarpe alkoholtyper er geniale som gaver, fordi de smager virkelig godt, hvis de er ordentligt lavet, og de holder længe. Der er masser af grunde til at hive dem ned fra hylden. I Danmark har vi jo en lang tradition for gode frokoster, og på den bekostning har vi også tradition for at få en lille akvavit til maden. Det er faktisk en ret charmerende tradition, som vi ikke bør være flove over. Der skal selvfølgelig ikke være snaps på arbejdspladsen, men en snaps til sildemaden lørdag middag er ikke noget, der har kostet menneskeliv.

Derudover er det selvfølgelig en god gave, fordi flasken næppe er tom næste gang, du kommer på besøg hos den pågældende person. Det vil altså sige, at hvis du har købt et rigtig godt og spændende produkt, så er der gode muligheder for, at du kan få dyppet tungen i den skønne væske, før flasken er tom. Det er selvfølgelig ikke noget, du skal sige til værten, men det er alligevel værd at have i baghovedet.

Kend dine venner

Det er selvfølgelig ikke helt lige meget, hvilken slags snaps du hiver med som gave. Der findes stort set lige så mange forskellige typer af smagsløg, som der findes mennesker. Derfor kan du med fordel være obs på, om du skal komme med en gave til en person, der elsker bitterstoffer. Eller om det er en person, der bedre kan nyde de mildere smage. Skal snapsen være krydret? Hvis du kan ramme den helt perfekte snaps til værten, er der helt sikkert lidt ekstra goodwill at hente.

Hvis du ikke har en anelse om, hvorvidt din vært overhovedet kan lide snaps, så bør du være generøs og købe lidt ekstra til din gave. Hvis du ved, at vedkommende er glad for hvidvin, så køb en flaske pinot gris fra New Zealand med, og læg den oveni som en ekstra gave. Så er du helt sikker på, at din vært får noget med, som han eller hun sætter pris på. Men gør dig også klart, at hvis han eller hun ikke sætter pris på god snaps, så er det ikke dig, der er noget i vejen med.