En robotplæneklipper er en perfekt gave

Der er flere fordele ved robotplæneklippere. De kører fx på genopladelige batterier, så det er godt for miljøet og holder omkostningerne nede. Den giver også mere fritid, og du sparer på kræfterne. Så det er både billigere og nemmere.

En robotplæneklipper er programmeret, så den selv klipper din græsplæne. Du kan indstille, hvornår den skal arbejde, så du behøver ikke engang være hjemme.

Modellen der passer til dig

Klippebredden er typisk et sted mellem 16 og 30 cm, og det har stor betydning for, hvor længe robotten er om at klippe plænen. Hvis du følger producenternes anbefalinger, hvor maksimal kapacitet matcher din plæne 100%, så vil du opdage, at det ofte tager 12 timer for robotten at komme rundt og klippe det hele pænt. Så du kan med fordel gå en størrelse op. Så tager det ikke helt så lang tid. Det vil også hjælpe dig, når batterierne med årene taber lidt kapacitet, og der skal lades hyppigere. Du vil også skulle se på, hvor længe den er om at genoplade, og om den kan håndtere hældning og stigninger på græsplænen.

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

Køb en garage til robotten. Mange af robotterne er programmeret til at køre tilbage i ladestationen, hvis det bliver regnvejr. Samtidig har de godt af at stå i ly for solen, der kan være hård ved batteriet men også ved overfladen. Nogle modeller findes med tyverisikring og styring fra app, hvor der også er beskyttelse med adgangskode.

Det er en god idé kun at lade maskinen køre i dagtimerne, så undgår du, at den bliver farlig for nataktive dyr. Du kan indstille klippehøjden lavt, så er der mindre plads for dyr til at komme ind under. Hvis du sørger for at købe en CE-mærket, den Europæiske standard, så vil robotten også standse ved større forhindringer, eller hvis den bliver væltet rundt.