Firmajulegaver er en investering i sig selv

Det bliver kun mere og mere populært at give firmajulegaver til medarbejdere – ikke kun på grund af de stærke juletraditioner rundt omkring i de danske virksomheder, men i høj grad også fordi det giver god mening for virksomheden at pleje sit personale. Den økonomiske byrde er heller ikke særlig stor, når man giver julegaver til medarbejdere, idet der er mange skaffefordele, man kan drage nytte af.

Det giver altså god mening at give medarbejdere firmajulegaver. Det er bl.a. med til at styrke relationen mellem ansat og arbejdsgiver. Udveksling af gaver er nemlig et ritual, der har stor værdi i den vestlige kultur – og så er det en god mulighed for at vise, at vi sætter pris på vores familie, venner og, ja, også ansatte.

Firmajulegaver er altså med andre ord med til at vise, at virksomheden værdsætter sine ansatte, og det er en investering i det gensidige loyalitetsforhold, som bør eksistere på enhver arbejdsplads. Det kan hjælpe med at holde på ansatte, og det kan også være en god fordel, når man er i gang med at finde nye talenter.

Gaven bør naturligvis være afmålt, da gestussen i gaven faktisk fortæller den ansatte direkte, hvor meget der sættes pris på personen. Man skal dog ikke som arbejdsgiver føle sig forpligtet til at give kæmpe gaver – men man skal være klar over, at hvis man vælger en ”for lille” gave kan gaven hurtig komme til at virke ubetydelig og endda sætte negative spor. Det er også vigtigt at påpege, at gaven skal være ens for alle – i hvert fald den monetære værdi. Det er dårlig stil at give nogle ansatte større og dyrere gaver end andre medarbejdere.

En god måde at sikre, at alle får en god firmajulegave til samme værdi, er ved at investere i en gaveshop. En gaveshop er en webshop afgrænset via et personligt login. Hver medarbejder kan så logge ind og se alle de muligheder, de kan vælge imellem. Fordelen ved dette er, at hver enkelt medarbejder kan vælge lige præcis den gave, som de ønsker sig mest, mens virksomheden får adgang til gode gaver inden for det valgte budget. Gaverne ligger nemlig i en gaveshop under butikspriserne, så det syner af mere for den ansatte. Det er altså en win-win situation, hvor en arbejdsgiver kan give hver enkelt medarbejder en god og værdifuld gave samtidig med at hver medarbejder selv kan vælge, hvad de ønsker sig ud fra en lang række muligheder. Gaverne bliver så pakket ind og leveret på arbejdspladsen, så der er heller ikke den store tid forbundet med at investere i en gaveshop. Det er en nem og hurtig løsning for både små og store virksomheder.