Gode tips til barselsgave

Når en lille ny er kommet til verden, vil man naturligvis gerne ønske tillykke og glæde de nybagte forældre med en gave. Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man egentlig skal give og det kan være et meget individuelt spørgsmål. 

Du kender de nybagte forældre bedst, og det kan være en god ide at følge sin mavefornemmelse. Er du alligevel helt på bar bund, giver vi her et par gode tips til, hvad du kan give i barselsgave. 

Budgettet

En god ide er at starte med at overveje dit budget. Der er stor forskel på, hvad man har giver for i gave, men der findes gode gaver i alle prisklasser. Er der en større ting i ved forældrene længe har snakket om, kan i med fordel gå flere sammen om gaven. Det er vigtigt at huske på, at det er tanken der tæller og derfor har budgettet ikke den største betydning. 

Til den lille

Gaver der kan bruges til den lille ny, er en altid en sikker vinder. Det er dyrt at blive forældre, og der er mange ting man skal have styr på. Hjælp forældrene på vej og tænk over hvad de stadig mangler til baby. 

Det kan være alt fra legetøj, som er den største forkælelse til barnet, tilbehør til puslepladsen eller babysengen eller børnebøger, som barnet vil få stor glæde af lidt senere.

Har du et større budget, kan det også være en klapvogn, slyngevugge eller højstol. Disse gaver er selvfølgelig lidt dyrere, men det vil være en kæmpe glæde for de nybagte forældre, vis pengepung ofte har det lidt stramt. 

Tøj er også en sikker vinder, og her er det en god ide at gå efter GOTS certificeret børnetøj, som er fri for allergifremkaldende stoffer og skadelig kemi. Det kan være økologisk nattøj til børn, heldragter, en fin hue eller andet. Tænk over hvad forældrene mangler at supplere op med, og tænk over årstiden. 

Til forældrene 

Fra graviditeten starter og langt ind i den første tid med en nyfødt, omhandler alt næsten baby. Synes du forældrene trænger til lidt forkælelse, kan du købe en personlig gave til dem, som for altid vil minde den om tiden, hvor deres guldklump kom til verden. 

Det kan være smykker til mor, et ur til far eller en smuk ting til boligen. Oplevelser er også en god ide, og vil give forældrene mulighed for at komme lidt ud og nyde hinanden, når barnet er klar til at undvære dem en dag eller to.