Sådan ved du, at du bare må eje et stykke tøj

Det er skønt at shoppe tøj, men man kan hurtigt få for meget, og det er også godt for miljøet at nedsætte sit forbrug. Så hvordan ved du, når du står med et stykke tøj, du bare eje? Vi giver dig et par gode tips her.

 

Det kan være fristende at købe hele butikken, når man står i en rigtig skøn tøjbutik. Det vil dog sjældent være nogen god idé, for et klædeskab bliver hurtigt fyldt. Og så står man bare med en masse rod og ved alligevel ikke, hvad man skal tage på og af. Derfor kan det være hjælpsomt at kunne skelne mellem tøj, man kan undvære og tøj, man virkelig gerne vil have.

Testen: Bringer det dig glæde?

Der er en særlig test, som efterhånden er både velkendt og elsket verden over. Den består af et simpelt spørgsmål. Når du står med et stykke tøj i hånden, stiller du simpelthen dig selv spørgsmålet, “bringer det mig glæde?”.

 

Her handler det om at mærke godt efter. Der er nemlig ikke bare tale om en overfladisk, og lidt ligegyldig, begejstring, men om en dybere glæde. Hvis svaret er ja, kan det være, at tøjet skal med hjem i klædeskabet. Hvis svaret er nej, bør du hænge det tilbage på bøjlen.

Ryd op og gør plads til nyt

Du kan også bruge den ovenstående test, når du rydder op og organiserer dit klædeskab. På den måde kan du skabe plads til nye indslag i garderoben. Du spørger bare dig selv, om de forskellige stykker tøj bringer dig glæde, og hvis ikke – ja, så skal de ud af skabet. Du kan give tøjet videre til genbrugsbutikker, så du skiller dig af med det på bæredygtig vis.

Tøj skal bruges

Mange klædestykker er smukke skuestykker. Derfor kan man også være tilbøjelig til at købe tøj, bare fordi det er smukt. Ikke desto mindre giver det mest mening at købe tøj, som du rent faktisk kommer til at bruge.

 

Derfor er det en god idé at tænke på tøjets funktion, inden du køber det. Eksempelvis kan det være, at du finder et par bukser, du bare kan se vil være perfekte på arbejdet. Måske får de dig til at føle dig som en sand boss, og så skal de da med hjem.

 

Det kan også være, at du har en vigtig fest i sigte, og derfor har brug for en kjole eller et jakkesæt. Eller måske skal du på date via en app eller en escort side, og så skal du selvfølgelig også have et outfit til denne situation. I disse tilfælde kan det give mening at gøre et køb til klædeskabet.