Gaveideer til aktive børn

Har du et par unger der løber hele huset rundt og forstyrrer alt og alle? Du er ikke alene og da slet ikke her de sidste par år med hjemmearbejde og nedlukning. Her får du vores bedste tips til legetøj og redskaber der får ungerne ud af huset og ud og lege i haven.

Trampoliner og airtracks
Det er måske indlysende for hvem kender ikke til havetrampolinerne, men på den anden side er der jo stadig hjem i Danmark der ikke har en!

Trampolinen er måske nok det legetøj som ungerne kan bruge mest tid på, det andet skulle lige da lige være fodboldmål.

Med en trampolin er der mange timers leg og motorisk udvikling i haven til børnene og køber du i god kvalitet kan det holde mange år endnu.

Trampolin er ikke kun leg, det er også gymnastik og mange børn får smag for gymnastik efter at have hoppet. Her kan man overveje at købe en airtrack som er en slags oppustelig gymnastikmåtte, som du husker dem fra skolen.

På en sådan airtrack kan man lave alle de fedeste tricks og hop fx det meget populære tumbling, som dog kræver man er en dygtig gymnast. Det koster fra 1000kr og op så det er ikke uoverkommeligt.

Hver opmærksom på at det ikke er helt ufarligt at lave gymnastiske tricks eller hoppe i trampolin for den sags skyld. Helst bør der derfor være en voksen tilstede.


Fodboldmål til haven
Er der noget der er mere en dansk sommerklassiker så er det vel fodboldkamp i haven og med et foldbart fodboldmål er klokken kvart i bold uanset hvornår det er.

Der er en masse forskellige modeller så gør din research først. Du kan for eksempel overveje om det skal kunne foldes sammen, smart hvis du ikke har så stor en have og materiale valg er også vigtigt.

Skal det være i træ, det er dyrere, men mere stabilt eller skal det være i metal med stolper der er tynde.

Hvor stort skal det være, kun for sjov eller måske en størrelse som passer til et fællesareal hvor kvarterets børn kan spille kampe i de lyse sommeraftner.

Det er de kendte brands du skal gå efter, dem der laver legetøj som du allerede er tryg ved. Det er ikke nødvendigvis fodboldbrands der er de bedste. Så tag en tur forbi forhandlerne og se hvad der er af muligheder.