Guide: Sådan gør du væggene skønne i barnets værelse

Når du skal dekorere børneværelse, ønsker du at være lidt mere kreativ end ved dekoration af dit eget soveværelse. Dette da barnets værelse gerne må være lyst, farverigt og på én og samme tid stimulere til leg og bringe ro. Her spiller tapeter en vigtig rolle, og der er faktisk et stort marked for tapeter til børneværelser. Spørgsmålet er så, hvordan du vælger det rette børnetapet til værelset.

Børnetapet i pastelfarver kan live rummet op

Børnetapet vil ligesom meget børnelegetøj til småbørn spille på de milde pastelfarver, hvilket både gælder tapetet selv og evt. figurer på det. Hvor tapet med sort eller hvid baggrund er fint til at mane til ro, kan du gøre værelsets vægge mere fængende ved at ophænge tapet med en mild rød eller blå farve. Ønsker du at give indtryk af mere rum i lokalet, så lad én væg have andet tapet end de andre.

Børnetapet med en dynamisk tekstur

Hvad børnetapeters tekstur angår, er der stor variation her. Du finder et mere dynamisk design ved terrazzotapet, der ligesom terrazzogulvet er prydet med en masse små figurer af forskellig størrelse og farve. Et lignende design, der dog er lidt mindre vildt, er børnetapet med ”konfetti” på, så at det nærmest ligner, at det sner ned langs væggen. Børnetapet med dyremotiver er der også meget af.

Plexiglasplader kan du sprede på gulvet over tapetrester

Nu har vi snakket en del om, hvordan du kan gøre væggene mere attraktive. Til selve gulvet kunne du overveje at lægge plexiglas plader ud, så de dækker over et par tegninger eller børnetapet, du har i overskud. Så kan dit barn gennem den slidstærke akrylplade komme helt tæt på tegningernes eller tapetets motiv og nærstudere det, uden nogen risiko for at barnet savler eller river det i stykker.