Gaveideer til kunst- og litteraturelskeren

Du kender sikkert en, der er helt vild med kunst eller som helst bliver hjemme for at læse en god bog, når andre tager i byen. Har du ikke helt de samme interesser, kan det godt være meget svært at sætte sig ind i det, hvilket godt kan blive et problem, når der skal købes gaver. Derfor kan det være rart at have nogle generelle ideer for, hvad du kan give denne person i gave, når du får brug for det.

Bøger eller abonnement på lydbøger

Det falder måske lidt til højrebenet, at det kan være en rigtig god ide at give dem bøger. Problemet kan så bare ligge i, at der findes mange – som i rigtig mange – forskellige slags bøger. Der er forskellige genrer, forskellige længder og forskellige forfattere. Derfor er det bedst, hvis du lige har spurgt ind til, hvad det er, de godt kan lide at læse.

I en verden hvor alt andet er blevet digitaliseret, er det selvfølgelig også muligt at læse bøger online. Ved at give dem et abonnement på lydbøger, hvor de ofte i den første måned kan høre gratis lydbøger, kan de helt selv vælge, hvad de vil læse – så det behøver du ikke tænke på!

Gavekort til museumsbesøg

Ligesom der findes et utal af forskellige slags bøger, er situationen helt den samme. Derfor kan det godt være svært at finde ud af, hvor du skal starte, hvis du gerne vil give et stykke kunst i gave.

I stedet for kan du vælge et give et gavekort, som kan bruges på museumsbesøg. Det er klart optimalt, hvis du kan finde et gavekort, der kan bruges på flere forskellige museer, så der stadig er frit valg for modtageren. Ellers kan du jo vælge bare selv at lave et, og så give pengene, når de beslutter sig for, hvor de vil hen.