Kan man selv loftisolere

Kan man selv loftisolere

Kan man selv loftisolere og ja det kan du godt. Du skal dog gøre op med dig selv om det er arbejdet værd for, hvor meget har du i sidste egentlig sparet. 

Kan man selv loftisolere under de rette forhold

Er du gør det selv personen der har hænderne skruet rigtigt på, kan du sagtens isolere loftet selv. Gennem mange år har flere selv isoleret loftet med isoleringsbatts eller isoleringsruller. Det kan dog godt være en omstændig opgave, da isoleringen skal skæres til og tilpasses loftet. Det kan være en udfordring, at få tilpasset isoleringen korrekt, så det kommer helt ud i hjørnerne, samt isolere rør og spær, så det bliver helt tæt. 

 

Skulle du benytte dig af professionelle fagfolk, kan du selv gøre noget for at spare penge. Du kan selv genoprette gangbroen på loftet efter endt isolering. I stedet for at isolatøren skal genoprette gangbroen, kan du selv træde til. Her er der penge at spare.

Professionel loftisolering

Ved at lade professionelle fagfolk gøre arbejdet, ved du at tingene er i orden. Ved indblæsning af granulaten kommer det helt ud i hjørnerne af loftet. Det sikre endvidere en tæt isolering af spær, rør og installationer. Det er en hurtigere og mere effektiv proces, at lade loftet blive isoleret med granulat af professionelle fagfolk. 

 

I sidste ende kan det ikke betale sig at isolere loftet selv, da priserne for professionel loftisolering er så små. Du har jo også mulighed for at trække håndværkerfradraget fra, når du laver energiforbedringer af din bolig. 

Priser for loftisolering

Priserne for professionel loftisolering er som sagt ganske små, i forhold til de forbedringer du opnår på din bolig.

 

De fleste isoleringsvirksomheder har faste priser, som du kan finde på deres hjemmeside. her kan du også læse, hvad der er med i prisen. De forskellige prisklasser kan du se herunder.

 

  1. 100 kr. pr. m2, hvilket er for 150 mm isolering
  2. 120 kr. pr. m2, hvilket er for 200 mm isolering
  3. 140 kr. pr. m2, hvilket er for 250 mm isolering
  4. 160 kr. pr. m2, hvilket er for 300 mm isolering

 

Alle priserne er inklusiv moms.