Sådan får du et smukt gulv uden at sprænge budgettet

Et nyt gulv er aldrig helt billigt, men det behøver heller ikke at koste en formue. Her får du nogle tips til, hvordan du får flotte gulve uden at sprænge budgettet.

At købe et nyt gulv er en investering for mange år frem i tiden og kan være lidt af en udskrivning, ikke mindst fordi vi gerne vil have ens gulve i hele eller en stor del af boligen, hvilket kan ende med at være en del kvadratmeter. Er budgettet ikke så stort, kan det derfor godt betale at overveje dit gulvvalg nøje.

Et godt tip hvis budgettet ikke er så stort er at gå efter en af de billigere gulvtyper. Et trægulv er smukt at se på, men hører også til blandt de dyrere gulvtyper, et godt alternativ kunne derfor være at vælge et laminatgulv eller et vinylgulv, da disse kan fås til en lavere pris.

Samtidig har moderne laminatgulve og vinylgulve i en god kvalitet et så naturtro udseende, at det kan være meget svært at se forskellen i forhold til et ægte trægulv, når først gulvet er lagt. Du kan få laminatgulve og klikvinyler i både stav- og plankeformat. Især stavvarianterne, der kan lægges i det smukke klassiske sildebensmønster er for tiden meget populære, fordi de modsat originalen i træ har et integreret kliksystem, som gør, at gulvet er lettere at lægge selv hvorved du kan sparer udgiften til en montør og på den måde holde udgifterne nede.

En anden metode til at få et nyt gulv uden at sprænge budgettet er ved at købe et restparti. Restpartier er generelt gulve, hvor forhandleren har en begrænset mængde af gulvet på lager uden mulighed for at få mere. Derfor sælges gulvene så billigere som en fast mængde for at forhandleren kan få solgt gulvet. Der er altså som regel ikke tale om gulve af en lavere kvalitet.